Шестоъгълни плочки за тежко натоварване Hexalith правилният избор за хранително-вкусовата и промишлената индустрия

Креатив М предлага цялостно решение за вашата подова настилка, като предлагаме индивидуални решения с плочки за тежко натоварване според нуждите и изискванията на хранително-вкусовата, автомобилната и промишлената индустрия, като същевременно покрива всички изисквания за механични, химически и термични натоварвания.

Подова настилка Hexalith

Предлаганите от нас шестоъгълни плочки Hexalith са правилният избор за употреба в зони, подложени на високи концентрации на химично третиране, както и на механично натоварване.

Начина на полагане чрез вибро-метод, използван при полагането на плочки Hexalith, ги прави още по-издръжливи. 

Разгледайте и технологията на полагане.

made-in-germany

Предимства

Като водеща компания в полагането на подови настилки с над 10 годишен опит и над 350 хил м2 положена подова настилка ние от Креатив М препоръчваме прилагането на плочки хексагон в хранително вкусовата промишленост.

плочки за тежко натоварване

Хранително-вкусова промишленост

решения от Креатив М

Хранително-вкусова промишленост

Специалните предимства на технологията MVTEC® произтичат от изключително финото смилане на използваните суровини, както и от пресата с висока компресия, използвана при производството им. Тази технология позволява използване им в мокри помещения в  хранително-вкусовата промишленост, където високите стандарти на хигиена са абсолютно задължителни.

Хексагон плочките са също така и лесни за почистване, издръжливи на физическо натоварване и устойчиви на топлина и химикали.

Дефинираният профил на плочките в нашата гама R9-R13  предлагат висока степен на грапавина, която допринася за сигурността, като предпазва от подхлъзване.

предвижване и натоварване

Предвижване и натоварване

Шестоъгълните плочки осигуряват оптимална защита за цялата площ на пода тъй като движението на  товари  се извършва под остър ъгъл спрямо ръба на плочката, като по този начин се свежда до минимум риска от счупване на ръбовете.

Мокри площи

Hexalith са подходящи за мокри помещения. Благодарение на технологията на полагане по вибро-метод и специфичността на плочките, подовата настилка не позволява проникването на вода през фугите, както и през самите плочки. Това води до бързо и лесно оттичане на водата в канализацията, което предпазва  пода от масивни хигиенни и структурни проблеми.

Tермична устойчивост

При температурен шок плочките Hexalith бавно загряват, и по този начин се предпазва лепилния слой от разрушаване. 

Температурна устойчивост на този вид настилка е над 100 ° C.

Annotation 2019-05-22 111350
Annotation 2019-05-22 111415
Annotation 2019-05-22 111428
Annotation 2019-05-22 111506

Прекалено малки ли са Hexalith плочките?

Ще чуете, че шестоъгълни плочки, които са само 10 см², приблизително с размер на юмрук, са твърде малки и ще доведат до прекомерно количество фуги. При този размер плочки се получава по дълъг общ размер на фугите в сравнение с по големият размер плочки. 

Техническите предимства на такива по-малки плочки също не могат да бъдат отречени. Шестоъгълната форма им позволява да се адаптират към остри наклони. Физическата товароносимост на този вид подова настилка е многократно по висока в сравнение с алтернативните повърхности. 

Плочки с голям формат, като тези с размери 30 х 30 см, обикновено не се препоръчват за зони, където работят палетни крикове или мотокари, или където са инсталирани тежки машини. Всъщност рискът от образуване на кухини и свързаните с него опасности от неравни повърхности на пода се увеличава с размера на плочките.

Вертикален разрез на полагане

  1. Плочки Argelith 18 мм
  2. Фугиране с епоксидна смола
  3. Епоксиден лепилен слой
  4. Циментова замазка

Размери и цветове

Untitled1

HEXALITH SERIES

108 x 125

Предизвикателството

Правилния избор на подова настилка е от изключително важно значение, тъй като при не-правилен избор това може да доведе до частично или пълно разрушаване, замърсяване и неравности по подовата настилка, както и до структурни промени от химическо въздействие.